ÖZ
23 Aralık 2015 Çarşamba
Öksürük ve kış hastalıklarının ilacı Kışın, boğaz enfeksiyonları ve öksürükten şikâyet edenlerin sayısı bir hayli artıyor. Zencefilli kış çayı bu problemlerde fazlası ile etkili oluyor.
MALZEMELER: 1 orta boy kavanoz 1 veya 2 kök zencefil 1 dilimlenmiş limon Bal HAZIRLANIŞI: Zencefilin kabuklarını özenli şekilde soyun. Ardından soyulmuş zencefili dilimleyin. Bir kavanoza koyduğunuz zencefil dilimleri üzerine limonları ekleyin. Sonra kavanozu ağzına kadar bal ile doldurun. Kaşık veya benzeri bir aletle balın, kavanoz içine iyice dağılmasını sağlayın. Eğer balın az olduğuna kanaat getirirseniz ye- teri kadar bal ilave edebilirsiniz. KULLANIMI: Zencefilli kış çayından iyi verim alabilmek için hazırladıktan sonra ağzı sıkıca kapatılmış kavanozu buzdolabında bekletmek lazım. Çünkü karışımın sulanması gerekiyor. Bunun için de 10 ila 12 saat süreye ihtiyaç var. ÇAYI KULLANMADAN ÖNCE 1 DİLİM LİMON EKLEMELİ Kullanmak gerektiğinde, 1 çay bardağı, fincan veya kupaya 1 dilim limon ve hazırlanan karışımdan 2 yemek kaşığı koyun. Sonra sıcak su ekleyin. Mümkün olduğunca ılık veya dayanılabilecek sıcaklıkta içilmesi tavsiye edilir.
ÖZ
ÖZ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder