Kekik Balının Faydaları:
Kekik balı, tıpkı kestane balında olduğu gibi, kekik bitkisinin yoğun olarak yetiştiği alanlarda arılar tarafından üretilir. Diğer bal türlerinde olduğu gibi sağlık açısından ve hastalıklardan korunmayı sağlayan önemli vitamin ve mineraller içerirler.
- Kekik balı doğal antibiyotik görevi görür, yaraları iyileştirir ve yaraların geç iyileşmesine neden olan mikropları kırar, bunun için yara üzerine bir miktar uygulanması yeterlidir.
- Kekik balının özellikle akciğer sağlığı için önemli bir şifa kaynağı olduğunu söyleyebiliriz.
- Asrım, bronşit gibi solunum yolları nefes darlığı hastalıklarına iyi gelir.
- Sindirim sitemi için kekik balının sağlıklı bir besin olduğu söylenir, mideyi güçlendirir ve hastalıklardan korur.
- Zayıf ve yorgun kasları güçlendirici özelliği vardır.
- Düzenli olarak tüketildiğinde metabolizmayı güçlendirir, bünyeyi hastalıklara karşı korur.
- Kekik balının antioksidan özelliği bütün organların sağlığı için önemlidir.
- Kanser ve benzeri hastalıklara neden olan serbest radikallere karşı etkilidir.
- Sabahları aç karınla bir bardak suya bir şeker kaşığı kekik balı karıştırarak tüketmeniz güne zinde başlamanızı sağlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder